Пресотерапия

 

Чао, целулит. Здравей, ПРЕСОТЕРАПИЯ!

Пресотерапия

Кой не иска по-стегнато тяло и по-гладка кожа? Колко хубаво би било, ако можеше човек да си полегне за трийсетина минути, а когато стане да се чувства като прероден.
Всъщност вече може.
Възможно е благодарение на пресотерапията – нов и изключително ефективен метод за борба с целулита и отпуснатата кожа.

Какво представлява ПРЕСОТЕРАПИЯ:

Пресотерапията е детоксикираща процедура, която чрез лимфен дренаж помага на тялото да се отърве от токсините. Подобрява и кръвообращението, което води до по-добро насищане с кислород, както на третираните зони, така и на целия организъм.
Още след първата процедура чувството за умора в крайниците изчезва. Усещате се леки и отпочинали, а кожата ви е видимо по-гладка.
Тайната е в специалното „облекло”, което се носи по време на процедурата. За краката, например, се използват специални „ботуши”. Те са свързани към апарат, от който се управлява налягането в различните части на „ботушите”. Чрез усилване и намаляване на налягането се осъществява приятен механичен масаж на „облечените” зони. Подобрява се кръвообращението и лимфният ток, стимулира се метаболизма на кожните клетки. Това води до намаляване на целулита, а след няколко процедури и до намаляване размера на дрехите, които носите. И всичко това, докато лежите и отпочивате.

 

ПРЕСОТЕРАПИЯ премахва целулит

Пресотерапията е модерен, ефективен и безболезнен метод със силен терапевтичен ефект за лечение на целулит и мастни натрупвания по тялото. Активира пасивната част на кръвообращението – вените и лимфните съдове. Стимулира дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи. Резорбира отоците, има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект. Препоръчва се при целулит, затлъстяване, при тежест и умора в краката, в резултат на нарушено кръвообращение и отоци по крайниците. Осигурява обща релаксация и цялостно възстановяване на организма.

ПРЕСОТЕРАПИЯ извършва лимфен дренаж

Апаратът за пресотерапия извършва лимфен дренаж- това е вид масаж, които въздейства върху меките тъкани на тялото, с цел да се постигне премахване на излишните течности и продукти от обмяната на веществата по лимфните съдове. Лимфният дренаж позволява да се премахнат застоялите явления в тъканите, които неизбежно възникват с възрастта, с натрупването на излишни килограми и с появата на болестите. Задържането на течности се съпътства от такива патологически състояния, като увеличение на артериалното налягане, възпаления и алергии, хормонални нарушения, например хипотериоз и предменструален синдром, грешни диети и интензивно физическо натоварване. С течение на времето това довежда до развитие на отоци, подуване на лицето и образуване на торбички под очите, излишни килограми, целулит и развитие на варикозна болест на крак.

Противопоказания за ПРЕСОТЕРАПИЯ

Има ли противопоказания? Да ! Дълбока венозна тромбоза. Наличие на болка или изтръпване на краката. Остра инфекция на засегнатия крайник.Сърдечна недостатъчност.Остри заболявания и наличие на медикаментозно лечение към момента на процедурите.

Пресотерапията се препоръчва:

 • За оформяне и стягане на тялото.
 • За ефективна борба с целулита.
 • За отслабване и детоксикация.
 • За премахване умората на краката.

Пресотерапията е чудесен метод, алтернатива на липосукцията и резултати са видими още след първата процедура. Все пак има случаи, в които не следва да се прилага.

Пресотерапията не е препоръчителна при:

 • Кардиологични или бъбречни заболявания
 • Белодробен оток
 • Тромбофлебит, тромбоза
 • Злокачествена лимфедема
 • Травма на крайниците
 • Еризипел
 • Дерматит

Ако по време на пресотерапията почувствате болка или изтръпване в третираната зона, процедурата трябва да се прекрати.
За максимален ефект са необходими от 9 до 15 процедури. Броят на процедурите е индивидуален и се определя от физическото състояние и от количеството мастни натрупвания на индивида.

Зони, които третираме с ПРЕСОТЕРАПИЯ

Изберете една от следните зони:

 • Крака и бедра.
 • Корем и талия и задни части.
 • Ръце, набляга се на областта между лакътя и рамото

 

Цена на процедури с ПРЕСОТЕРАПИЯ , извършвани в салона:

Антицелулитна процедура с пресотерапия на крака    30 мин.10,00лв.
Отслабваща корем и тария процедура с пресотерапия 30мин.10,00лв.
Отслабваща процедура с прасотерапия за ръце 30мин.10,00лв.