Микронийдлинг

Микронийдлинг е нова концепция в естетичната козметология, която се наложи като процедура за подобряване на фини линии и бръчки, белези, срии, увредена от слънце кожа, удебеляване на дермалната плътност, за неутрализиране на свободните радикали и промяна в процесите на стареене на кожата.

Микронийдлинг

МИКРОНИЙДЛИНГ е нова концепция в естетичната козметология, която се наложи като процедура за подобряване на фини линии и бръчки, белези, срии, увредена от слънце кожа, удебеляване на дермалната плътност, за неутрализиране на свободните радикали и промяна в процесите на стареене на кожата. МИКРОНИЙДЛИНГ е алтернатива на лазерно подмладяване и дермалните филъри, позволява на активните съставки да проникнат в кожата по–дълбоко и да действат по–ефективно като по този начин подобрява естествения синтез на колаген, еластин и други компоненти на дермалната матрица.

Механизъм на действие:

МИКРОНИЙДЛИНГ е електрически уред на върха на който в специален апликатор се поставят много тънки като власинки иглички от медицинска стомана. Броят им може да варира от 9 да 12 или повече, в зависимост  от апликатора. С тези иглички се реализират множество убождания, като всички те стимулират производството на нови колагенови фибри. Този метод е известен като „фракционно подмладяване”. Дълбочината на убожданията могат да бъдат контролирани а самата писалка е в състояние да достигне до трудно достъпни места, което дава възможност да се третират оптимално и безболезнено различни трудно достъпни зони от лицето и тялото като тези около очите и носа и т.н.

Усеща ли се дискомфорт при извършването на процедурата?

При процедурата  се извършват множество МИКРОНИЙДЛИНГ микроубождания с дължина на иглата от 0.5 до 3мм. Дълбочината на проникване се настройва в зависимост от зоната на тялото, която обработваме. Нараняването с игличките е миниатюрно, не създава външни признаци на нараняване и нарушаване целоста на кожата. Заради този миниатюрен характер убожданията не се усещат като болка или дискомфорт.

В  какви случаи се прилага:

ПОДМЛАДЯВАНЕ – Процедурата  МИКРОНИЙДЛИНГ представлява достъпно и ефективно лечение на процесите на стареене. Възстановява стегнатия вид и еластичност на кожата. Освен на лицето, може с успех да се прилага за подмладяване на китките на ръцете, за намаляване на тъмни кръгове, торбички и бръчки около очите, за повдигане на клепачите, за подобряване на дермалната плътност като алтернатива на сложни естетични процедури като фейслифтинг и дермален филър, шията издайничка на възрастта също може да бъде третирана с МИКРОНИЙДЛИНГ. Веднага след терапията повечето пациенти забелязват, че фините линии и бръчки са по–малко видими.

ИЗБЕЛВАНЕ НА КОЖАТА – Процедурата  МИКРОНИЙДЛИНГ е ефективно средство в борбата с хиперпигментациите. След нея се наблюдава изсветляване на тена на лицето като цяло, а при планиран курс от няколко процедури изсветляват старчески петна, хиперпигментоции, мелазма и др.

АКНЕ И БЕЛЕЗИ – Дерматологични състояния на кожата като акне, срии, извършени в миналото наранявания са възможни причини за атрофични белези. Процедурата МИКРОНИЙДЛИНГ осигурява ефективно решение на тези проблеми като намалява вдлъбнатите белези от акне, намалява вида на стари оперативни белези или на такива получени от травми, а също така намалява и стриите. Нещо повече  МИКРОНИЙДЛИНГ е толкова ефективена, че намалява размера на порите, често срещан и трудно лечим козметичен недостатък. МИКРОНИЙДЛИНГ повишава производството и създаването на колаген около порите, което помага за тяхното свиване, а увеличеното производство на еластин позволява на разширените пори да се върнат към първоначалния си размер. В комбинация с правилно избран химичен пилинг резултатите от лечението са още по–добри, а кожата– пречистена.

ТЯЛО – Процедурата МИКРОНИЙДЛИНГ извайва фигурата като я прави по–слаба, стегната и оформена според индивидуалните желания на всеки индивид. Целулитът или портокаловата кожа до голяма степин сие дължи на факта, че основните колагенови влакна губят своята еластичност и затягат мастните джобове, което придава на кожата вид на тръпчинка. При стимулация на синтеза на колатен в дермалните слоеве с МИКРОНИЙДЛИНГ,  влакната от колаген стават по–гъвкави, мастните клетки са по–меки, кожата е видимо загладена. При самите белези също се наблюдава значително подобрение на текстура, външен вид и цвят.